Hava Durumu

Trump'tan Venezuela açıklaması: Hangi petrol şirketiyle çalışacağımıza birlikte karar vereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela lideri Maduro'nun yakalanıp yargılanmak üzere New York'a götürüldüğünde dile getirdiği Venezuela petrolleriyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Trump, "Venezuela ile birlikte çalışacağız. Hangi petrol şirketlerinin ülkeye girmesine izin verileceği konusunda kararı biz vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2026 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2026 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
Trump'tan Venezuela açıklaması: Hangi petrol şirketiyle çalışacağımıza birlikte karar vereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, petrol ve doğalgaz şirketleri yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantıda ABD'nin Venezuela petrol endüstrisine müdahalesine ilişkin, "Venezuela ile birlikte çalışacağız. Hangi petrol şirketlerinin ülkeye girmesine izin verileceği konusunda kararı biz vereceğiz" dedi.

Trump, sözlerine şöyle devam etti; "Venezuela şimdilik bir müttefik gibi gözüküyor. Böyle olmaya devam edeceklerinden eminim. Rusya'yı ve Çin'i burada görmek istemiyoruz. Onları Grönland'da da görmek istemiyoruz."

RUBİO: "VENEZUELA PETROLÜYLE ALINACAK TÜM ÜRÜNLER ABD'DEN ALINACAK"

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise konuyla ilgili olarak "Venezuela'nın petrol gelirleriyle satın alacağı tüm ürünler ABD'den alınacak" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.