Hava Durumu

Yeni Zelanda'dan elektrikli otomobil için finansal destek

Yeni Zelanda hükümeti, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik programın parçası olarak düşük gelirli ailelere eski otomobillerini, hibrit veya elektrikli araçlarla değiştirmeleri amacıyla destek verileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeni Zelanda'dan elektrikli otomobil için finansal destek

Hükümetten yapılan açıklamada, emisyonları azaltma programı çerçevesinde 569 milyon Yeni Zelanda dolarının (357 milyon dolar) harcanacağı belirtildi.

Açıklamada, sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla düşük gelirli ailelere eski otomobillerini, hibrit veya elektrikli olanlarla değiştirmeleri için destek verileceği ifade edildi.

Başbakan Jacinda Ardern, programın, düşük emisyonlu geleceğe geçişteki önemine işaret ederek, "Hepimiz deniz seviyesinin yükselmesi ve etkisi hakkındaki son raporları gördük. İklim değişikliği sorununu, çok geç olmadan ele almalıyız. " dedi.

Programla, şehirlerde daha iyi ulaşım seçeneklerinin yanı sıra bisiklet kullananlar ve yayalar için iyileştirilmiş seçeneklerin sunulmasıyla 13 yıl içinde otomobil kullanımının yüzde 20 azaltılması hedefleniyor.

Program için gereken kaynak, 2,8 milyar dolarlık iklim acil müdahale fonundan karşılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.