Hava Durumu

Yürüyüş yapan kadını bizon boynuzladı

Sırtında delik açılan Rebecca Clark helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yürüyüş yapan kadını bizon boynuzladı

ABD'nin Teksas eyaletinde tek başına yürüyüşe çıkan kadına bizon saldırdı. O anları kaydetmeyi başaran Rebecca Clark'ın 12 Ekim'de TikTok'ta paylaştığı video viral oldu. Clark, daha sonraki paylaşımlarında saldırıyı anlattı.

Bizon sürüsüne ev sahipliği yapan Caprock Kanyonları'nda yürüyüş yapan Clark, patikanın birkaç metre yakınında bir grup hayvanla karşılaştığını belirtti.

Bizonların dikkatini çekmeden grubun yanından geçmeye çalışan kadın, hayvanlardan birine yakalandı. Bizon, dikkatini çeken Clark'a hırıldayarak hücum etti. 2 milyondan fazla kez izlenen videoda Clark'ın "Kahretsin. Aman Tanrım, aman Tanrım" dediği duyuluyor.

Talihsiz kadın sonraki videosunda, bizonun kendisini boynuzlayıp çalılığa fırlattığını söyledi. Clark, cep telefonu iyi çekmediği için 911'i arayamadığını ancak ailesi ve arkadaşlarına ulaşabildiğini belirtti. Yakınları, acil yardım ekipleriyle temasa geçince Clark, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Sırtında delik açılan ve vücudunda yaralar bulunan kadın tedavi altına alındı.

Clark, videoyu yürüyüş yapanları uyarmak ve dikkat etmelerini sağlamak için paylaştığını belirtti.

Yaban hayatı yetkilileri, Kuzey Amerika'nın en büyük kara hayvanı olan bizonlardan en az 130 metre uzak durulmasını tavsiye ediyor. Clark'a saldıran bizon gibi kuyruk kaldırma, kafa eğme ve yere vurma davranışlarının saldırganlık belirtisi olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.