Hava Durumu

2022 KYK faizleri ne zaman silinecek?

2022 KYK faizleri silindi mi, sorusu gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada KYK kredi borcu geri ödemelerinin faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden ödeneceği bildirildi. Peki, 2022 KYK kredi faizleri ne zaman silinecek?

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2022 KYK faizleri ne zaman silinecek?

KYK faizlerinin ne zaman silineceği son gelişmeler ile takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullanmıştı.

Bir başka yandan da genel çerçevenin belirleneceği uygulama hakkında henüz yeni bir açıklama gelmedi. Üniversite eğitimleri sırasında kredi alıp ödeme imkanı olmayanlar, borçlarını faizsiz ödeyebilecekler. İşte, KYK Faizleri silindi mi sorusuna yönelik merak edilen detayları sizler için derledik...

KYK BORCU FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. Gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

18 Temmuz tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı;

'Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.