Hava Durumu

"6 ay sonra altın bu kadar olacak!"

Altın kaç lira olacak sorusu vatandaşların ve yatırımcıların kafasını karıştırıyor... Tüm analistler altının artmaması için Merkez Bankalarının baskılama yaptığını söylüyor... Peki altın bu baskılamayı kırıp iddia edildiği gibi yıl sonunda uçacak mı? İşte analistlerden çok çarpıcı ifadeler...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"6 ay sonra altın bu kadar olacak!"

Fed’in faiz artırımı ve bilanço küçültme takvimini açıklaması, tüm emtialarda fiyat düşüşü oluştururken, altın da bu kervana katıldı.

Fed'in faiz oranlarını yükseltmesiyle, tahvil getirilerinin artması ve doların artık beşinci haftasına giren yukarı yönlü seyri ile yatırımcının altına yönelik iştahının azaldığını belirten analistler, doların altın önünde engel olduğuna işaret etti.

Nisan ortasında düşüş trendine giren altın, şimdi de yarın açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı.

Peki merkez bankalarının çabalarıyla frenlenen altın yıl sonunda ne kadar olacak? İşte analistlerin çarpıcı yorumları...

Analistler, “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu görüyoruz ve altının önümüzdeki altı ay içinde 1,900$/ons seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Altın yorumları ile bilinen Finans Analisti İslam Memiş ise Fed'in altını baskılama politikasının etkisini göstermeye başladığını belirterek doların yıl sonuna kadar daha büyük ataklar yapacağını söylemişti.

Fed'in yıl sonuna kadar 3 kez faiz artırımına gideceğini hatırlan İslam Memiş, belirsizlik nedeniyle, küresel ekonominin daralacağını altın gibi değerli emtianın yerine değerli para alacağını kaydederek, "Enflasyon karşısında mal değerliydi. Bundan sonraki süreçte nakit daha değerli olabilir" dedi. Gram altın fiyatında düşüşün geçici olduğunu belirten İslam Memiş, 900 TL’nin altında alım yapılamayacağını belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.