Hava Durumu

'Aile Destek Programı'nda ödemeler başladı!

Aile Destek Programı başvuruları gündem konularından birisi oldu. Bilindiği gibi 450-600 TL arası değişiklik gösteren Aile Destek Paketi ödemelerinin 4 milyon haneye bir yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlaması planlanlanıyor. Peki, 2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Aile Destek Programı'nda ödemeler başladı!

Aile Destek Programı başvuru ve ödeme tarihleri milyonlarca aile tarafından yakından takip ediliyor. 450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştiriliyor.

Peki, Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? haberimizin devamında konuya dair yapılan son açıklamalar ve ödeme takvimi bulabilirsiniz...

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Yaklaşık 4 milyon haneye bir yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlanacağını bildiren Yanık, şunları kaydetti:

'Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. Bugünden (27 Haziran 2022) itibaren e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvurabilirsiniz. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlarımız da başvuru yapabilecek. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda.'

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılacak.

E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir televizyon programında Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" dedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.