Hava Durumu

Akaryakıtta çifte indirim beklentisi!

Brent petrolün 95 dolara kadar gerilmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarında çifte indirim beklentisi oluştu. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akaryakıtta çifte indirim beklentisi!

Petrol fiyatlarındaki düşüş sürerken akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha geliyor.

Brent petrolün 95 dolara kadar gerilmesi nedeniyle, motorin fiyatlarına 75 kuruş, benzin fiyatlarında ise 1 lira 5 kuruşluk bir indirim beklentisi oluştu. İndirim henüz kesinleşmezken piyasa gidişatına bağlı olarak indirim miktarlarından değişiklik yaşanabilir.

Uluslararası piyasalarda Brent ham petrolün varil fiyatı 95 dolar bandına kadar geriledi.

Son 6 ayın en düşük seviyelerine gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, dünya genelinde açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle dalgalı bir seyir izliyor.

Buna bağlı olarak piyasada akaryakıtta bir indirim beklentisi oluştu. 

İNDİRİM MİKTARI DEĞİŞEBİLİR

Oluşan beklentisi sonucunda yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 75 kuruş, benzinde ise 1 lira 5 kuruşluk bir fiyat düşüşü yaşanacağı ifade edildi. 

Beklenti tutarlarının bugün piyasa gidişatına bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekildi.

AKARYAKIT FİYATLARI ENFLASYON RAPORUNA GİRDİ

Öte yandan dün açıklanan ve yüzde 79,6 ile 24 yılın rekorunu kıran enflasyonun ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Temmuz ayı fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Raporda akaryakıt fiyatlarına ilişkin detay dikkat çekti. Rapora göre, temmuz ayında tüketici yıllık enflasyonu enerji grubunda gerilerken, diğer gruplarda yükseldi. Enflasyondaki artışa en belirgin katkı temel mal ve hizmet gruplarından geldi. Bu dönemde uluslararası emtia fiyatlarının etkileriyle rafine petrol ve ana metal fiyatlarında gerileme gözlense de özellikle diğer enerji kalemlerinin etkisiyle üretici enflasyonundaki yükseliş sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.