Hava Durumu

Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi ile 500 bin yeni konut geliyor

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki “İlk Evim” Projesi kapsamında ev sahibi olan vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, yakında başlayacak “Yüzyılın Konut Projesi”ne yönelik, “500 bin anahtarı daha milletimizle buluşturacağız” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2025 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2025 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi ile 500 bin yeni konut geliyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre TOKİ, “İlk Evim Projesi” çerçevesinde Eskişehir’in Ihlamurkent Mahallesi’nde 3 bin 109 konut, 2 cami, 2 okul ve 6 ticaret merkezi inşa etti. Yatay mimariye uygun, depreme dayanıklı ve çevre dostu yapıların yer aldığı proje, yaklaşık 12 bin 500 kişiye yeni yaşam alanı sağladı.

Yeni hedef: 500 bin konut

Bakan Kurum, Türkiye’nin dört bir yanında dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut üretimlerinin devam edeceğini belirterek, “İlk Evim Projesi’yle on binlerce aileyi ev sahibi yaptık. Şimdi Yüzyılın Konut Projesi ile 500 bin yeni konutu milletimizle buluşturacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.