Hava Durumu

Bakanlık markasına kadar ifşa etti! Bir ürün daha piyasadan toplatılıyor

"Güvensiz ürünlere" yönelik denetimlerini sürdüren Ticaret Bakanlığı, bir çocuk ürününü daha ifşa etti. Bakanlık bir markaya ait dondurma şekilli fosforlu kalemlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 11:49
Kaynak: sondakika.com
Bakanlık markasına kadar ifşa etti! Bir ürün daha piyasadan toplatılıyor

Vatandaşın sağlığını düşürecek ürünlere savaş açan Ticaret Bakanlığı, 81 ilde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Son olarak "Mao Mao Yu" marka dondurma şeklindeki fosforlu kalemlerin piyasaya arzını yasaklayan bakanlık, söz konusu kalemlerin toplatılmasına karar verdi.

NEDEN TOPLATILIYOR?

Üründeki riskler "Kimyasal, sağlık riski (diğer), yaralanmalar" olarak açıklanırken, güvensizlik nedeni ise "fitalat yönünden kalır sonuç almıştır." olarak belirtildi.

İşte bakanlığı sitesindeki o paylaşım;

Kaynak: sondakika.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.