Hava Durumu

Belgeleri ibraz edilen otomobil yüklü TIR'lar bekletilmiyor

Ticaret Bakanlığı'nca yurt dışından Türkiye’ye getirilen otomobil yüklü TIR'ların gümrüklerde bekletildiği iddiasına ilişkin, "Gerekli belgelerini ibraz eden ve mevzuat hükümleriyle uyumlu beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Belgeleri ibraz edilen otomobil yüklü TIR'lar bekletilmiyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yurt dışından Türkiye’ye getirilen otomobil yüklü bazı TIR'ların gümrüklerde bekletildiği, işlemlerinin yapılmadığı yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Mevzuat gereği bazı belgeler istendiği kaydedilen açıklamada, "Diğer tüm ithalat işlemlerinde olduğu gibi otomobil ithalatlarında da mevzuat gereği ilgili kurum ve kuruluşlardan istenen bazı belgelerin sunulması ve Bakanlığımızca kamuoyuyla paylaşılan düzenlemelerde yer verilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yürürlükteki mevzuat gereği bu şartların yerine getirilmesi halinde ithalat işlemleri sonuçlandırılmaktadır. Bu kapsamda anılan haberler gerçeği yansıtmamakta, gerekli belgelerini ibraz eden ve mevzuat hükümleriyle uyumlu beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Diğer yandan bu araçları taşıyanlara gümrük gözetiminde bulunan yerlere araç yüklerinin boşaltılması imkanı da sağlanmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.