Hava Durumu

Binlerce çalışan evine gönderildi! Dev markada en yoğun döneminde üretim durdu...

Jaguar Land Rover (JLR) otomobil markası 1 Eylül tarihinde başlayan siber saldırının ardından toparlanamadı. Günde bin otomobil üreten marka, en yoğun döneminde satış gerçekleştiremez hale geldi. Krizin üçüncü haftasında otomobil üretiminin Kasım ayına kadar durabileceğine yönelik uyarılarda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2025 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2025 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
Binlerce çalışan evine gönderildi! Dev markada en yoğun döneminde üretim durdu...

Hacker'lar dev otomobil markası Jaguar Land Rover'ın bilgisayar sistemlerini ele geçirdi.

1 Eylül'de başlayan saldırıların ardından üretimi durdurmak zorunda kalan dev markayı daha zor günler bekliyor.

Günde bin otomobil üreten fabrika, yılın en yoğun dönemlerinden birinde araba satamazken tedarikçiler de zor durumda kaldı.

KASIM'A KADAR ÜRETİM DURABİLİR

Binlerce çalışanı evlerine gönderilirken JLR'nin tedarikçilerine otomobil üretiminin Kasım ayına kadar yeniden başlamayabileceği konusunda uyarı yapıldı. Ancak kriz üçüncü haftasına girerken, üst düzey şirket içi kaynakların tedarikçilere üretimin bir yedi hafta daha durma ihtimali olduğunu söylediği belirtiliyor.

MİLYARLARCA KAYIP YAŞANABİLİR

Range Rover, Discovery, Defender ve Jaguar modellerini üreten otomobil devinde Kasım ayına kadar bir üretim duruşu, yaklaşık 50 bin araç üretimini engelleyecek ve milyarlarca sterlinlik satış kaybına mal olacak.

Ayrıca, otomobil üreticisinin tedarikçilerini de önemli mali baskı altına alacak ve bazılarının dış destek olmadan iflas etmesi muhtemel gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.