Hava Durumu

Çalışanlar dikkat!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kovid-19 salgını ve sonrası dönemde istihdam ile ilgili önemli politika ve tedbirler dikkati çekti. buna göre; 50 yaş üstü tam zamanlı çalışanların kısmi zamanlı çalışmaya geçişi teşvik edilecek, 10 günden az çalışan 25 yaş altı gençlerin daha kolay istihdam edilmesine imkan sağlayacak düzenleme ile gençlerin deneyim ve beceri kazanmaları sağlanacak. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çalışanlar dikkat!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında bir dizi yeni tedbirler alınıyor. Buna göre; Kovid-19 salgını sonrası gençlerin deneyim kazanarak iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırıcı, kısmi süreli çalışmayı teşvik edici ve iş gücü piyasasına ilişkin yapısal düzenlemeleri de içeren İstihdam Kalkanı Paketi uygulamaya alınacak.

Esnek çalışma modelleri ile 25 yaş altı gençler ile 50 yaşın üstünde olan çalışanların istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için tedbirler alınacak.

50 yaş üstü tam zamanlı çalışanların kısmi zamanlı çalışmaya geçişi teşvik edilecek, 10 günden az çalışan 25 yaş altı gençlerin daha kolay istihdam edilmesine imkan sağlayacak düzenleme ile gençlerin deneyim ve beceri kazanmaları sağlanacak.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni dönem için 'yeni sürüm istihdam paketi' çalıştıklarını söylemişti.

Selçuk, SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili de talepler geldiğini vurgulayarak, bu konuyu ekim ayında değerlendireceklerini kaydetmişti. Yeni dönem için yeni sürüm bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk, koronavirüs sürecinde yaygın olarak kullanılan kısa çalışma ödeneğinden büyük ölçüde vazgeçildiğini, 2 milyon 293 bin 177 kişi için kısa çalışmadan normal çalışmaya geçildiğini belirtmişti. Daha çok turizm ve ulaştırma sektörünün kısa çalışma kapsamında kaldığını vurgulayan Selçuk, kısa çalışmadan yararlananların prim yatırılmayan dönemleri için borçlanma ve benzeri imkanlara da önümüzdeki dönemde bakacaklarını kaydetmişti. Selçuk, "Durum bir netleşsin bakacağız. Ancak aralık ayına kadar bu durum netleşmez" diye konuşmuştu.

Daha önce bir istihdam kalkanı paketi hazırladıklarını ancak TBMM'nin öncelikleri kapsamında sıranın gelmediğini belirten Selçuk, yeni dönemde 'yeni sürüm bir istihdam paketi' getireceklerini belirtmişti. Selçuk, esnekleşmeyle ilgili düzenlemelere yer vermek istediklerini kaydederken, "Fesih kısıtı kalktığında, örneğin kadınların bir bölümü örneğin yarızamanlı çalışmak istiyor. Tabii siyaseten hangi maddelerin olacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.