Hava Durumu

Dev elektrikli otomobil üreticisi iflas başvurusunda bulundu

Ekonomik zorluklarla baş edemeyen elektrikli otomobil üreticisinden Fisker, iflas başvurusunda bulundu. 200 ila 999 arasında firmanın da alacakları için kapıda beklediği ortaya çıktı .

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 19:06
Kaynak: KARAR
Dev elektrikli otomobil üreticisi iflas başvurusunda bulundu

Elektrikli otomobil üreticisi Fisker, resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. Şirket, mali zorluklar ve artan borçları nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldı. Başvuruda, Fisker'ın 200 ile 999 arasında alacaklısı olduğu belirtildi.

YOUTUBE VİDEOSUNDAN BÜYÜK DARBE

Fisker’ın mali durumu, son aylarda giderek kötüleşti. Dünyaca ünlü teknoloji YouTuber’ı Marques Brownlee, birkaç ay önce yayınladığı videoda Fisker Ocean modelini “Bugüne kadar incelediğim en kötü otomobil” olarak nitelendirdi. Bu video, Fisker’ın zaten zor durumda olan itibarına ağır bir darbe vurdu. Diğer otomobil üreticileri Fisker'ı kurtarmak için adımlar atsa da şirketin büyük bir çıkmazda olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

ÜRETİM DURDURULDU

Firma, geçtiğimiz yıldan beri mali sıkıntılarla mücadele ediyordu. 2023 yılında Ar-Ge ve işletme faaliyetlerine yaklaşık 1 milyar dolar harcanmasına rağmen sadece 4.929 adet otomobil satışı gerçekleştirilebildi. Durumun ciddiyetinin farkında olan Fisker, yıl başından beri üretimi durdurmuştu. Ancak, şirket iflas başvurusunda her şeye rağmen 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında varlığa sahip olduğunu açıkladı.

Kaynak: KARAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.