Hava Durumu

Doların gözü enflasyonda

Dolar kuru bugün açıklanacak Temmuz ayı enflasyon rakamları öncesinde 17.94 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 18,2609 TL civarında seyrediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2022 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doların gözü enflasyonda

Dolar kuru bugün açıklanacak Temmuz ayı enflasyon rakamları öncesinde 17.94 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 18,2609 TL civarında seyrediyor.

Bugün temmuz ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyonun temmuzda aylık yüzde 2.9 ila 3.40 arasında artması bekleniyor. Yıllık enflasyonun ise yüzde 80'i aşması bekleniyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün TOBB toplantısında konuştu. Kavcıoğlu, toplantıda kredi zorluğundan şikayet eden işadamlarına 2022 yılının ilk 6 ayında sağlanan kredilerin 2021 yılının tamamından fazla olduğunu vurguladı. Kavcıoğlu enflasyon ile ilgili olarak ise "En kısa zamanda enflasyonda kalıcı bir düşüşü amaçlamaktayız.  Araçlarımızı bundan sonra da liralaşma perspektifinde kullanmaya devam edeceğiz. Amaç cari fazla vererek, Türkiye'de sürekli ve kalıcı fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu çerçevede her türlü makro ihtiyati tedbiri almaya devam edeceğiz. TCMB'nin temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır, biz de bunun cari dengeyle olacağına inanıyoruz. Özel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Küresel piyasalarda ise dolar küresel riski iştahının düşmesi ve resesyon endişeleriyle yeniden yukarı dönerken piyasalar eksiye döndü. Dolar endeksi dün 105.09'dan 106.06'ya döndü. 

Euro/dolar kuru doların değer kazanması sonrasında 1,0177'ye kadar geriledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.