Hava Durumu

Donanmanın 2. büyük gemisi olacak! DERYA'dan yeni bilgi...

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, donanmanın 2. büyük gemisi DERYA'nın inşasıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2022 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2022 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Donanmanın 2. büyük gemisi olacak! DERYA'dan yeni bilgi...

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den donanmanın 2. büyük gemisi DERYA ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Demir, "Donanmamızın 2. Büyük Gemisi olacak Denizde İkmal Muharebe Destek Gemimiz DERYA’nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. DERYA’nın Cumhuriyetimizin 100. Yılında envantere girebilmesi için var gücümüzle çalışıyor, 2023'e sağlam adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Yalova’daki Sefine Tersanesi tarafından inşa faaliyetleri devam eden Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi DERYA ile ilgili çalışmalar sürüyor.

DERYA, Yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde ikmal yöntemi ile süratli bir şekilde gerçekleştirecek. DERYA, gemilerde bulunan insanlı ve insansız suüstü ve sualtı araçlarının, helikopterlerin ve İHA'ların belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına destek sağlayacak.

26 BİN TON AĞIRLIĞINDA

Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi Derya, 199.9 metre uzunluğa ve 24.4 metre genişliğe sahip. Geminin deplasman ağırlığı 26 bin ton iken hızı ise 24 knot seviyelerine ulaşabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.