Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Ses, tohum ihracatının, 2012 yılında 120 milyon doları geçeceğini düşündüklerini ifade etti.
Haber Giriş Tarihi: 30.09.2012 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2012 12:06
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Hakkı Şafak Ses, Türkiye'de yerli tohum üretimine yapılan desteklerin devam ettiğini, tohum üreten şirketlerin sayısının 500'ü aştığını, şirketlerin Ar-Ge faaliyetlerini artırdığına dikkati çekerek,''Tohum üretimimiz 2010 yılında 440 bin tona, 2011 yılında da 637 bin tona ulaştı. Son üç yılın rakamları gösteriyor ki tohumculuk sektörü üretim ve ihracat olarak büyüme trendi içerisinde bulunuyor, bu trendin 2012 yılında da artarak devam edeceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.
Ses, Türkiye'de birçok ürün tohumluklarının yurt içi üretimle karşılandığını kaydederek, ''Yerli çeşit kullanma oranı, ekmeklik buğdayda yüzde 95, makarnalık buğdayda yüzde 98, arpada yüzde 99, çeltikte yüzde 100, nohutta yüzde 100, pamukta yüzde 43, sırık ve oturak domateste yüzde 40, sera biberde yüzde 70, tarla biberde yüzde 75, pamukta yüzde 43 olarak gerçekleşti'' dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dünyanın toprağına tohum saçıyoruz
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Ses, tohum ihracatının, 2012 yılında 120 milyon doları geçeceğini düşündüklerini ifade etti.
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Hakkı Şafak Ses, Türkiye'de yerli tohum üretimine yapılan desteklerin devam ettiğini, tohum üreten şirketlerin sayısının 500'ü aştığını, şirketlerin Ar-Ge faaliyetlerini artırdığına dikkati çekerek,''Tohum üretimimiz 2010 yılında 440 bin tona, 2011 yılında da 637 bin tona ulaştı. Son üç yılın rakamları gösteriyor ki tohumculuk sektörü üretim ve ihracat olarak büyüme trendi içerisinde bulunuyor, bu trendin 2012 yılında da artarak devam edeceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.
Ses, Türkiye'de birçok ürün tohumluklarının yurt içi üretimle karşılandığını kaydederek, ''Yerli çeşit kullanma oranı, ekmeklik buğdayda yüzde 95, makarnalık buğdayda yüzde 98, arpada yüzde 99, çeltikte yüzde 100, nohutta yüzde 100, pamukta yüzde 43, sırık ve oturak domateste yüzde 40, sera biberde yüzde 70, tarla biberde yüzde 75, pamukta yüzde 43 olarak gerçekleşti'' dedi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR