Hava Durumu

Enflasyonun ardından dolar

Dün açıklanan ve beklentilerin altında kalan temmuz ayı enflasyonun ardından dolar kuru yeni güne 17.9450 TL seviyesinden başladı. Euro ise 18,2375 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Fed'in adımlarını belirginleştirecek verilere odaklandı

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enflasyonun ardından dolar

Dün açıklanan ve beklentilerin altında kalan temmuz ayı enflasyonun ardından dolar kuru yeni güne 17.9450 TL seviyesinden başladı. Euro ise 18,2375 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Fed'in adımlarını belirginleştirecek verilere odaklandı. Yarın ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. 

Türkiye'de enflasyon temmuz ayından yüzde 3'lük beklentilerin altında kalarak yüzde 2.37 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise yüzde 79,60 oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün katıldığı bir programda enflasyonun Ağustos ayından itibaren düşmeye başlayacağını söyledi. Emtia fiyatlarının küresel bazda zirveye geldiğini söyleyen Nebati, gıda fiyatlarında tahıl koridorunun açılmasıyla birlikte gevşeme başladığını söyledi. Nebati, attıkları adımlarla enflasyonun engellenmesi için çalıştıklarını söyledi. 

Nebati, Türkiye'nin en büyük enerji ithalat kalemi olan petrol fiyatlarında ise sakinleşmenin başladığını söyledi. Nebati petrol fiyatlarıyla ilgili olarak "1 ay öncesine kadar petrol fiyatlarındaki artışlardan dolayı adeta dayak yedik. 30 lirayı aşan bir fiyatlama geldi. Şimdi 22 civarında. Fiyatlar düştü. Yıl sonunda olağanüstü durumla karşılaşmazsak baz etkisiyle düşüş direncine girmiş olacağız. Enflasyondan kurtulmaya başlayacağız. şubat-martta daha net hissedeceğimiz evreye girmiş olacağız." dedi.

Bugün veri açısından piyasalar sakin iken yarın Fed'in adımlarını belirginleştirecek Tarım Dışı İstihdam verisi önemli olacak. 

Dolar, Fed'in faiz politikalarına aynen devam edeceği beklentileriyle yükselişe geçti. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 105 sınırından 106.240 seviyesine kadar yükseldi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.