Hava Durumu

EYT düzenlemesi bekleyenlere yeni haber!

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) merakla beklediği düzenleme için bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EYT düzenlemesi bekleyenlere yeni haber!

Yüz binlerce EYT'linin beklediği sorunun çözümüne dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. Hükümetin, çalışma yapıldığına dair açıklamalarıyla gündemdeki sıcaklığını koruyan EYT formülünde yeni ayrıntılar şöyle...

"KENDİ MODELİMİZ..."

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun çözümü için temaslar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Ne Finlandiya, ne Almanya, kendi modelimizi uygulayacağız" dediği belirtildi.

Ankara’da emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

"STAJ" DETAYI

EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “EYT içerisinde bulunan, stajından aylık bağlama oranına, doğum borçlanmasından Bağkur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak çözümünü dile getirdik” dedi.

Bakan Bilgin’in bu konuda 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon kişinin de diğer statülerde olduğunu belirttiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.