Hava Durumu

Gözler OPEC toplantısında

Enerji krizi nedeniyle uzun süredir oldukça yüksek seyreden petrol piyasası son dönemde çeşitli beklentiler nedeniyle aşağı yönde seyrederken, piyasaların gözü OPEC+ üyelerinin yarın yapacağı toplantıya çevrildi. Toplantı öncesi petrol fiyatlarının beş aylık süreçte en düşük kapanışı yapması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gözler OPEC toplantısında

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle dünya enerji krizinin etkisi altına girmişken petrol piyasası ise gözünü OPEC+ koalisyonunun yarın gerçekleştireceği toplantıya çevirdi.

Toplantıya dair beklentiler petrol piyasasının beş aydan fazla süredir en düşük kapanışa gerilemesini beraberinde getirdi. ABD ham petrol 94 doların altına gerilerken brent petrol de 100 doların altına indi.

ÜRETİM POLİTİKASI BELİRLENECEK

BloombergHT'de yer alan habere göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefikleri, ABD'nin Suudi Arabistan'ı daha fazla üretime çağırmasının ardından Eylül ayı üretim politikasına karar vermek için çarşamba günü sanal olarak toplanacak.

Ham petrol, küresel yavaşlamanın enerji talebini azaltacağı endişeleriyle önceki iki ayda düşüş gördükten sonra Ağustos’u kayıpla açmıştı.

Düşüş, ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'nın enerji ihracatına bir dizi yaptırım uygulamasına rağmen, şubat sonunda Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana elde edilen tüm kazanımları kaybettirdi.

REKOR KÂR AÇIKLAMIŞTI

Yatırımcılar, Shell Plc dahil olmak üzere rakiplerin rekor kâr açıklamasının ardından salı günü BP'nin bilançosuna da bakacak.

Shell İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden geçen hafta yaptığı açıklamada, arzdaki sıkılığın talep üzerindeki risklerden daha ağır basması nedeniyle petrol fiyatlarının düşmekten ziyade yükselme olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden da ek arz için geçen ay Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.