Hava Durumu

İslam Memiş: Sonu iyi gözükmüyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son gelişmeler eşiğinde yaptığı değerlendirmede doların sonunun iyi olmadığını belirterek en çok kaybettirecek döviz olacağını söyledi. Peki bunu neye dayandırdı? İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2022 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2022 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İslam Memiş: Sonu iyi gözükmüyor

Dolar yükseliyor, euro yükseliyor... Elinde doları olanlar satış mı yapsak beklesek mi diye düşünürken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu anki rüzgarın 2023'te tersine dönebileceğini belirterek çok önemli tespitlerde bulundu. 

İslam Memiş, dolar için 'En çok kaybettirecek para' değerlendirmesinde bulunarak uyarılar yaptı. 

Dolara güvenen ve yatırım yapanlar içinse ters rüzgara dikkat çeken Memiş, yatırımcıya en çok kaybettirecek para olduğunu söyledi. 2023 yılında FED tarafından ciddi faiz indirimleri gelebileceğini belirten Memiş, yatırımcısı tek tek uyardı.

Bayram sonrası hızla yükselişe geçen dolar için sonunun iyi gözükmediğini söyleyen Memiş, 2023 yılında ters bir rüzgar görüleceğini belirtti. 

Memiş,"Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Covid-19 vakalar artıyor ve Avrupa’da Eylül itibari ile enerji krizi yaşanacak. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.