Hava Durumu

Madenciler işçi açıklarının giderilmesini istedi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde çalışan işçiler, TTK’daki işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Madenciler işçi açıklarının giderilmesini istedi

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde çalışan madencileri makamında ağırladı. İşçiler, TTK’daki işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiğini söylediler. 5 işçinin çalışması gereken bölgede 3 işçi çalıştıklarını ve bunun iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye attığını anlatan işçiler, “Demir çeliğin, termik santralin ve limanın olduğu kentte ihtiyaç duyulan kömür üretimini arttırmak için istihdamın artması gerekiyor. Bizler sayın milletvekillerimizin buna duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz” dediler.

Demir de işçilerin taleplerini dinleyerek sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi. Demir, “Müesseselerdeki işçi açıkları iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atıyor. Bizler sorunların farkındayız. Çözümü için mücadelemiz sürüyor. Türkiye’nin kömüre ihtiyacı olduğu bugünlerde sizlerin taleplerine duyarsız kalınmayacağı düşüncesindeyim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.