Hava Durumu

Mobilyaların zincir marketlerde satışının yasaklanması talep edildi

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, zincir marketlerinde mobilya ve inşaat malzemeleri gibi ürünlerin satışının yasaklanmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mobilyaların zincir marketlerde satışının yasaklanması talep edildi

Mobilya ve inşaat malzemeleri gibi hızlı tüketim ürünlerinin satılmasının yasaklanması talep edildi. 

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, zincir marketlerinde mobilya ve inşaat malzemesi gibi hızlı tüketim ürünlerinin satılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Taklacı, yazılı açıklamasında, mahalle aralarındaki zincir marketlerde mobilyadan inşaat malzemesine, beyaz eşyadan kömüre kadar birçok ürünün satışının yapıldığını bildirdi.

Ticaret zincirini bozduğunu belirten bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını isteyen Taklacı, "Mahalle arasındaki 3 bin metrekareden küçük zincir marketlerde mobilya, inşaat malzemeleri gibi hızlı tüketim mamulü olmayan ürünlerin satışı yasaklanmalı." ifadesini kullandı.

Taklacı, küçük esnafın bu rekabetten olumsuz etkilendiğini, girişimci ruhun kaybolduğunu belirtti.

Küçük mobilya dükkanı açmak isteyen bir gencin bu marketlerle rekabet edemeyeceğine dikkati çeken Taklacı, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu tip ürünler, nakliye montaj, bazen ölçü gerektiren özel ürünler, mobilya marketlerde satıldığında basitleşiyor, uygun fiyatlı olmayan ama uygun fiyat algısı yaratan, kalitesiz ürünler ortaya çıkıyor. Katma değerin önemi ortadan kalkıyor. Bu konuda gerekli adımlar bir an önce atılmalı, her konuda söylediğimiz gibi küçük esnafa her konuda pozitif ayrımcılık yapılmalı. Odalarımız ve esnafımız güçlü yapılar haline getirilerek hizmet kalitesi de yükseltilmeli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.