Hava Durumu

Bakan Nebati duyurdu! 'Başvurular başladı'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut başına 50 bin liraya kadar finansman imkanı sağlayan, 60 ay vadeli, 0,99 faizli Konutlarda Isı Yalıtım Projesi'nin bugün itibariyle başladığını açıklayarak "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdogan tarafından duyurulan "Konutlarda Isı Yalıtım Projesi"ni hayata geçirdik. Batandaşlarımız bugünden itibaren bu imkândan yararlanmaya başlayabilecektir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Nebati duyurdu! 'Başvurular başladı'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut başına 50 bin liraya kadar finansman imkanı sağlayan, 60 ay vadeli, 0,99 faizli Konutlarda Isı Yalıtım Projesi'nin bugün başladığını bildirdi.

Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ne ilişkin olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan tarafından duyurulan "Konutlarda Isı Yalıtım Projesi"ni hayata geçirdik. Konut başına 50 bin Türk Lirasına kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanı Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak olup, vatandaşlarımız bugünden itibaren bu imkândan yararlanmaya başlayabilecektir.

Projeye katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. @fatih_donmez ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. @murat_kurum 'a teşekkür ederim." diye konuştu.

KREDİ ÖDEMESİ KONUT SAHİBİNE DEĞİL YALITIM FİRMASINA YAPILACAK

Isı yalıtımını sağlamak amacıyla başlatılan kredi paketiyle 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli 0,99 faiz oranıyla kredi kullanımı sağlanacak. Krediden yararlanmak isteyenler, ilk olarak yalıtım firmalarıyla Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun olarak yalıtım sözleşmesi yapacak. Ardından sözleşme kredi kullandıracak bankaya verilecek ve kredinin yüzde 60’ı yüklenici firmaya ödenecek.

Yalıtım işleminin bitmesinin ardından alınan ve en az C sınıfı olan Enerji Kimlik Belgesi’nin bankaya verilmesiyle yüzde 40’lık kalan kısmın da ödenmesi gerçekleşecek. Böylece kredi ödemesi bankalarca konut sahibine değil direkt yalıtım firmasına yapılacak.

HEDEF EN AZ 1 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ TASARRUFU

Yapılan incelemeler ve çalışalar neticesinde binalarda ısı yalıtımını yapılmasıyla en az yüzde 35 tasarruf yapılacağı öngörülüyor. Kredi paketiyle 2022’den itibaren her yıl 300 bin konutun ısı yalıtımı yaptıracağı planlanıyor. Böylelikle 2024’ün sonuna kadar toplamda yaklaşık olarak en az 1 milyar metreküplük doğal gaz tasarrufunun sağlanacağı hedefleniyor.

KONUT BAŞINA YILLIK 2 BİN 330 LİRA TASARRUF

Türkiye’de ısı yalıtımı olmayan bir hanenin, bugünün fiyatlarına göre, ortalama yıllık doğal gaz faturası 6 bin 656 lira olarak hesaplanıyor. Isı yalıtımıyla yüzde 35 tasarruf sağlandığı dikkate alındığında konut başına yıllık tasarruf miktarı ise 2 bin 330 lira, aylık ise 194 lira oluyor.

Açıklanan kredi paketiyle 20 bin lira kredi çeken bir hane ise aylık 468 lira ödüyor. Böylelikle sadece 274 lira fazla ödeyerek haneye ısı yalıtımı yaptırılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.