Hava Durumu

Tarım Kredi marketlerindeki indirim zincir marketlere yansır mı?

Tarım Kredi Marketleri Pazartesi günü itibarıyla yaklaşık 40 üründe indirim yapmaya hazırlanıyor. Peki yapılan bu indirim zincir marketlerdeki fiyatları etkiler mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2022 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2022 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarım Kredi marketlerindeki indirim zincir marketlere yansır mı?

Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceği duyurdu. Peki gıda fiyatlarıyla kim nasıl oynuyor? Yapılan bu indirim zincir marketlerdeki fiyatları etkiler mi? İşte detaylar...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada marketlerde yağ bulunamıyormuş imajı yaratıldı. Ve 7 Mart günü 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 liraya kadar çıktı. Üreticiler anormal bir durum olmadığını söyledi. Bizim bu olaya dikkat çekmemizin ardından fiyatlar yarı yarıya düştü. 12 Ağustos itibarıyla marketlerde yağ 150 liraya satılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise şu ifadeleri kullandı: "Burada herhangi bir mal eksikliği yokken, gıdada darbe yapamaya çalıştılar. Devletin tarıma el koyması lazım. Biz özel sektörün eline düşersek yanarız. Var olan ayçiçek yağını yok diyerek vatandaşı markete yönlendirdiler. Daha sonra karaborsa olarak 300 liraya vatandaşa ayçiçek yağını sattılar."

500 BİN TENEKE YAĞ SATTILAR

2 haftada 500 bin teneke yağ sattılar. 90 lira olan yağı 300 liraya sattılar. Burada bir vurgun var. Böyle bir serbest piyasa yok. 'Kooperatif marketlerinde indirim var' dedi devlet. Piyasa bununla birlikte normale dönecek.

TARIM KREDİ'DE YAPILAN İNDİRİM ZİNCİR MARKETLERE YANSIYACAK MI?

Olması lazım. olması gerekiyor. Mazot 30 liraya çıktı. Nakliye arttı. Fiyatlarda yükselince 'biz zam yapmak zorunda kaldık' dediler. Şimdi akaryakıt geriledi. Peki bu düşüşe rağmen neden fiyatları aşağı düşürmüyorsunuz.

FİYATI DÜŞÜRMEK ZORUNDALAR! YÜZDE 600'LÜK BÜYÜK FARK

Fiyatlar düşmeye başladığında herkes kulağının üzerine yatıyor. Devletin Tarım Kredi hamlesi bizim arzu ettiğimiz hamleydi. Bizim ürettiğimiz üründen yüzde 600'lük bir kazançla beraber tüketiciye satılıyor. Böyle bir ticaret olur mu? Böyle devam ederse onlar da fiyatı düşürmek zorundalar.

ŞEKER FİYATLARI

Biz böyle rakamları gördükçe üretim şevkimiz kırılıyor. Fiyatlarda çok büyük fark var. Bunun adı resmen vurgun. Benden alacaksın 7 liraya satacaksın 20 liraya... Böyle bir ticaret yok. Böyle bir düzen olmaz. Devlet işe el attı. Buna ağır yaptırım getirecekler. Yaptırımlar ağırlaştıkça bu fırsatçılar aradan çıkacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.