Hava Durumu

Tek tek ifşa edildi! İşte en hızlı ve yavaş internet servis sağlayıcıları...

İnternet hızı kullanıcıların büyük sorunu. Bir çok yeni abone ya da internet sağlayıcısını değiştirmek isteyen kullanıcılar en hızlı internetin kim tarafından sağlandığını merak ediyor. En hızlı mobil ve sabit internet sağlayıcılarını Speedtest açıkladı. İşte Türkiye’de en hızlı ve yavaş interneti sunan şirketler. Listede Bursa da var...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tek tek ifşa edildi! İşte en hızlı ve yavaş internet servis sağlayıcıları...

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evden çalışmaya başladı. İnternet bağlantı hızı zaman zaman sorun yaratabiliyor. Hele hele aynı evde birden çok kişi farklı araçlardan internete bağlanmak istediğinde bu sorun daha da büyüyebiliyor.

Dış dünyaya bağlanmamızda tek araç olan internet herkesin evinde. Ancak Türkiye'de sabit internet hızına bakıldığında dünyanın gerisinde olduğumuz gerçeği bu dönemde kendini daha fazla belli etti.

Tüm dünyada İnternet hızının ölçümlenmesini sağlayan Speedtest, son verilerini güncelledi. Speedtest, 2021’in son çeyreği için Türkiye’de en hızlı ve yavaş interneti sunan şirketleri açıkladı.

TurkNet sabit internetin, Turkcell ise mobil internetin lideri

Son rapora göre en yüksek mobil internet hızını Turkcell sundu. Test firmasından 71.49 puan alan Turkcell'i, 41.19 puan alan Türk Telekom izledi, Vodafone ise üçüncü oldu.

Mobil internet gecikmesi konusunda ise 27 ms ile Türk Telekom lider oldu, onu 30 ms ile Turkcell ve 49 ms ile Vodafone takip etti.

En hızlı mobil interneti İstanbul'da alırken Ankara, Bursa, İzmir ve Adana da arkasından geldi.

En yüksek hızı Apple cihazlar sağlarken, arkasından sırasıyla Samsung, Xiaomi ve Huawei cihazlar listelendi.

Kablo internet tarafının lideri 44.60 puan alan TurkNet oldu. Türkiye’de kişilere uygun fiyata tam 1.000 mbps hızında internet sunan (Her bölgede yok) firmayı, 36.79 hız puanı ile Turksat Kablo, 34.51 hız puanı ile Turkcell, 24.98 hız puanı ile Vodafone ve 19.66 hız puanı ile Türk Telekom izledi. 

2021’in son çeyreğinde müşterilerine en düşük hızı Türk Telekom sundu.

Sabit internet kategorisinin gecikme lideri 14 ms ile Turksat Kablo olurken, onu 17 ms ile TurkNet, 20 ms ile Turkcell, 23 ms ile Türk Telekom ve 35 ms ile Vodafone izledi.

Mobil tarafta olduğu gibi sabit internet tarafında da Speedtest verilerine göre en yüksek hız İstanbul‘da ölçüldü. Lideri bu tarafta Ankara, İzmir, Adana ve Bursa izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.