Hava Durumu

Turizm sektöründen 9 günlük tatil çağrısı!

Turizm sektörü, 9-12 Temmuz tarihlerindeki Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arasındaki 13- 14 Temmuz günlerinin de dahil edilerek tatilin 9 güne çıkarılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turizm sektöründen 9 günlük tatil çağrısı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Burkon Turizm Genel Müdürü Hasan Eker, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğine vurgu yaparak, "Pandemi sürecinde sektörümüz ağır hasar gördü, turizmciler iş yapamadılar. Son dönemde toparlanma başladı, ancak pandemi öncesindeki seviyelere henüz ulaşamadık. Artan maliyetler nedeniyle doluluk oranları istenilen seviyelere ulaşmadı henüz. Dolayısıyla turizm sektörünün 9 günlük tatile kesinlikle ihtiyacı var. 9 günlük tatil turizme doping etkisi yapar" dedi.

Toplumda da 9 günlük tatil beklentisi olduğunu ifade eden Eker "İki yıldır doğru dürüst tatil yapılamadı. Dolayısyla, toplumun geniş kesimleri tatilin 9 güne çıkarılmasını bekliyor. Aradaki iki gün tatile dahil edilmez ise, izin alamayanlar mağdur olacaklar. Bu da hem ekonomik açıdan bir kayıp olacak, hem de trafikte yığılmalar yaşanacak. Dolayısıyla turizm sektörüne destek verilmesi ve trafkte sorun yaşanmaması için tatilin 9 güne çıkarılması yerinde bir karar olur" diye konuştu.

Turizm alışkanlarındaki değişime de dikkat çeken Hasan Eker, yerli turistin pandeminin de etkisiyle yat, karavan ve doğa turizmine kaymaya başladığını kaydetti. Bu durumun, pandemi öncesinde de Dünya Turizm Örgütü'nün öngörüleri arasında olduğunu ifade eden Eker, çocuklu ailelerin ise eskiden olduğu gibi Ege ve Akdeniz'deki herşey dahil konseptini tercih ettiğini dile getirdi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, turizm sezonunun açılması ve okulların tatil olmasıyla turizmde hareketliliğin başladığına işaret ederek, "Şu anda bayram dönemi için ortalama yüzde 70 civarında bir doluluk sözkonusu. Kurban Bayramı doluluk oranı henüz yüzde 100'lere ulaşmadı. Artan malyetlerin de bunda etskisi var. Ama son günlere doğru özellikle iyi otellerde yüzde 100 doluluk bekliyoruz" diye konuştu.   

Artan döviz kurları nedeniyle yurtdışında tatil yapmanın çok maliyetli hale geldiğini söyleyen Eker, "Önceki yıllarda yurtdışına gidenlerin büyük bölümü bu yıl iç turizme yöneldi" şeklinde konuştu.

Hasan Eker, TÜRSAB olarak bir bankayla özel bir kredi alaşması yaptıklarını ve  herhangi bir kredi kartı limitine bağlı kalmadan 12- 15- 20 takside kadar imkan tanındığını bildirerek, "Bu imkan tüm TÜRSAB üyelerinden kullanılabilir. Tüketiciler, kredi kartlarının limitine dokunmadan uzun vadelerle tatil yapma imkanına sahip olabilir. Tüm tüketicileri TÜRSAB üyesi acentalara davet ediyoruz" diye konuştu.

Eker, ayrıca son dönemde giderek yaygınlaşan sahte sitelere ve dolandırıcılara karşı da dikkatli olunması çağrısında bulunarak, "Tüm seyahat acentalarmızda TÜRSAB dijital  doğrulama sitesi var, o logoyu konrol edip  TÜRSAB resmi web sitesinden onaylatmalarında fayda var. Dijital doğrulaması olmayan sitelere dikkat edilmeli" şeklinde konuştu.

Yabacı turist sayısında beklentilerin karşılandığını belirten Hasan Eker, "Şu anda yabancı turistte İyi gidiyoruz. Bizim en önemli pazarımız Rusya. Ukrayna ile olan savaştan Rus turist sayısı beklendiği gibi etkilemedi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.