Oluşturulma Tarihi: 22 Mayıs 2020, Cuma 11:57
Kabuğu kızardığında yenilmeye hazır olan Rambutan, dünyada yalnızca tropikal iklime sahip bölgelerde yetişiyor. Tadı da oldukça lezzetli ve tatlı.
Özellikle pembe rengi ile akıllarda kalan Pitaya, yüksek antioksidan ve lipozom içeriyor; lif açısından da zengin bir meyvedir.
En kötü kokan meyveler arasında gösterilen Durian, 3 kilograma kadar büyüyebiliyor. Meyve, dış kabuğundaki boynuzu andıran çıkıntılarıyla biliniyor.
Kiwano olarak da bilinen boynuzlu kavunun tadı; salatalık, kabak, muz ve limon karışımı olarak anlatılıyor. Alanya kavunu olarak da bulunabilir.
Brazilya'nın güneyinde yetişen Jabuticaba, tam bir antioksidan. Ağaç gövdesinde yetişen ve üzüme benzetilen meyveden alkol de yapılıyor.
Mangostan
Cherimoya
Duku
Goya - Bitter Melon
Hint inciri