Oluşturulma Tarihi: 13 Nisan 2021, Salı 18:01
Balkabağı Dolması : Çamfıstığı, soğan, pirinç ve kıymayla doldurulmuş balkabağı
Kaymak baklavası
Pastırmalı yumurta : Sotelenmiş soğan, tereyağı, çemeni ayrılmış pastırma ve birkaç damla sirkenin yarattığı mucize lezzet
Hums Lokması : Kuş üzümlü, çam fıstıklı ve tarçınlı nohut ezmesi
Paça yahnisi : Dana veya kuzu paçası nohut ve bol soğanla pişirilerek servis ediliyor
Yoğurtlu Şalgam kızartması : un ve yumurtaya batırılan şalgam zeytinyağda kızartılıyor
Kestane şekeri: BURSA'DAN TÜM ÜLKEYE HATTA TÜM DÜNYAYA YAYILAN BU LEZZET İFTAR SOFRALARINI ŞENLENDİRİYOR.
Vetrika: kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüne kıyma ya da peynir ile servis edilir
Tavuk Kebabı : Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek kızartılır, maydonozla servis edilir
BURSA'NIN MEŞHUR YEMEĞİ: PİDELİ KÖFTE
Baklalı yaprak sarma : Tokat'ın en özel lezzetlerinden biri
Babaganuş : Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır
Kavun Dolması Düğün Çorbası : Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi
Düğün Çorbası : Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi
Paça Böreği :Kuzu paçasıyla hazırlanır
Ciğer tavası: Una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile kızartılıyor üstüne limon sıkılarak servis ediliyordu
Karnıyarık : Lezzeti pilav ve cacık ile taçlandırılır
Mahmudiyye : Tarçın, karanfil ve kayısı ile lezzetlendirilmiş, Rezaki üzümlü ve bademli piliç yahnisi
Zeytinyağlı iç baklalı enginar : Lezzeti yemeğin isminde gizli
İçli Köfte : Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi
Yoğurtlu Çorba:Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.
Susuz pilav :Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav
Nemse Böreği : İçinde küçük küçük kesilmiş patlıcan, kabak, kıyma bulunan, görüntüsü baklavayı andıran lezzetli börek
Kabak Kalyesi : Koyun eti, soğan pekmez ile sarımsak limon ve kabak ile lezzet buluyor
Kazandibi
Hibeş: Tahin ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış nohut ezmesi
Piruhi : Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.
Etli enginar dolması : Enginarın aroması ve kuzu etiyle şenlenen dolma
Hamsi Tava : Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu
Vişneli yaprak sarma : Etli sarmaların kralı
Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba
Kirde Kebabı : Kıtır yufka üzerinde yoğurt ve sebzeli dana kavurma