Oluşturulma Tarihi: 2 Kasım 2023, Perşembe 13:19
Yemeği sadece pişirme işleminin sonunda değil, pişirirken de baharatlandırın. Bu lezzet konusunda fark yaratmanıza yardım olacak, yemeğinizi yerken baharatları damağınızda hissedeceksiniz.
Fazla dolu bir tava yiyeceklerin buğulanmasına ve kızarmak yerine buharlaşmasına neden olur. Bu sebeple tavanızı doldurmamaya dikkat edin.
Yemek yaparken tencereyi doğru seçin. Yapacağınız yemeğe ve kullanacağınız malzemelere göre tencere seçin. Çünkü en iyi pişirme tüm malzemelerin eşit pişirilmesi sonucu elde edilir.
Pişirme sırasında yemeği sürekli karıştırmak ya da tavayı sallamak doğru değildir. Bu yemeğinizin doğru pişmesini engelleyebilir.
Yemeğinizin baharatdengesini ve kıvamını anlamak için yapacağınız en doğru hamle tadım yapmaktır. Tadım yapmadığınız takdirde, lezzetiyle ilgili fikir sahibi olmak mümkün olmayacaktır.
Sebzeleri gereğinden fazla haşlamak, besin değerlerini kaybetmesine sebep olur. Bunun yerine az miktarda su kullanıp kaynama noktasına geldiğinde sebzeleri içine atmayı deneyin.
Yüksek ısı yağda kanserojenlerin meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle kızartma yaparken yağı, dumanlanma noktasına kadar ısıtmaktan kaçının.
Birçok insanın severek tükettiği makarnayı bol tuzlu suda haşlamalısınız. Çünkü haşlama sırasında tuzlar, makarna hamuruna yapışır. Az miktarda tuz kullandığınızda makarnanız lezzetsiz olacaktır. Ayrıca makarnanın suyunu süzdükten sonra makarnayı yıkamaktan kaçının.