Hava Durumu

3 bölgede 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
3 bölgede 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Pençe-1, Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan bölgelerinden haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı bu 3 bölgede teröristlerle çatışma çıktığı bilgisini paylaştı. Operasyonda toplam 9 terörist etkisiz hale getirilirken bir de açıklama yapıldı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki teröristleri inlerinde basmaya devam ediyoruz. Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı terörist, Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor." denildi.

BİR OPERASYON HABERİ DE VAN'DAN GELDİ

Van'da da yapılan güvenlik operasyonunda tespit edilen mağara içerisinde terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Çatak ilçesi Övecek mahallesi kırsalında, 15 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen iç güvenlik operasyonunda; tespit edilen mağara içerisinde, (1) adet havan mühimmatı, (150) kg amonyum nitrat, (1) adet AK-47 Kalaşnikof P.Tf. şarjörü, (90) adet mutfak tüpü, (1) adet el telsizi, (180) m kablo, (6) adet akü, (3) adet jenaratör, (22) adet pil, (150) lt benzin, (60) lt mazot, çok sayıda örgütsel doküman ile muhtelif miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve emniyetli bir şekilde imha edildiği aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.