Hava Durumu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı

Yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı

AK Parti Meclis Grubu'nda görev değişimi gerçekleşti. Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

Tunç'tan boşalan yere de AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Abdullah Güler atandı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, görevinden affını istediğini bildirdi.

Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde 4 yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsına duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkir olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

"AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil, görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim."

CAHİT ÖZKAN NE DEMİŞTİ?

Cahit Özkan, "15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize 'Niye Birleşik Arap Emirlikleri’ni dışlıyorsunuz?' dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…" ifadesini kullandı. 

Özkan şöyle devam etti: 

"Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

CAHİT ÖZKAN KİMDİR?

Cahit Özkan 1976 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimi alan Özkan, Londra'da Hukuk İngilizcesi üzerine öğrenim gördü. Kocaeli Üniversitesi'nde Özel Hukuk alanında, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ise İnsan Hakları alanında yüksek lisans yapan Özkan, 'Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Yargılama Usulü' konulu yüksek lisans tezi hazırlamıştır.

CAHİT ÖZKAN'IN SİYASİ HAYATI

Siysete AK Parti Şişli İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile adım atan Cahit Özkan 2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde Denizli'den Milletvekili adayı oldu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 26. Dönem Denizli Milletvekili seçildi. 2017 yılında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 7 Temmuz 2018 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.