Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu'ndan Körfez ülkeleriyle normalleşme mesajı

Körfez ülkeleriyle normalleşme süreciyle ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Geçmişte görüş ayrılıkları oldu, bunların bir faydası olmadığını gördük. Bizim aramızdaki bölünmelerin kimseye faydası yok. Öncelikle kendi aramızdaki ilişkileri düzeltelim ki başkalarına da faydamız olsun." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çavuşoğlu'ndan Körfez ülkeleriyle normalleşme mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, "Üçüncü ülkelerle de iş birliği yapmamız gerekiyor. İlişkilerimizin her alanda daha iyi bir seviyeye gelebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kapsamlı bir ticaret anlaşması imzalamak istiyoruz. Bu doğrultuda bizi ziyaret eden bakana da gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid Al Nahyan ise "Aramızdaki işbirliğini geliştirmek için potansiyel var. Bu konuda gayret göstermemiz firmalarımızın önünüz açmamız gerekiyor. Ortaklıkları geliştirmek için çabalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İLERİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Gazetecilerin Körfez ülkeleriyle normalleşme süreciyle ilgili sorusuna yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, "Geçmişte görüş ayrılıkları oldu, bunların bir faydası olmadığını gördük. Bizim aramızdaki bölünmelerin kimseye faydası yok. Öncelikle kendi aramızdaki ilişkileri düzeltelim ki başkalarına da faydamız olsun. Ukrayna savaşı dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. İsrail'e yaptığımız ziyaret bu bağlamda faydalı oldu. Bizim İsrail ile görüş ayrılığımız olan konular belli ama diyaloğun faydasını gördük. Bu diyalog devam edecek. Filistinli kardeşlerimizin taleplerini İsrail'e ilettik. Mısır ile görüşmeler sürüyor. Mısır ile önümüzdeki dönemde ileri adımlar atacağız. Şimdi Libya'nın istikrarı için hep beraber çaba veriyoruz. Teröre karşı da beraber mücadele vermemiz gerek. Bu bölgenin istikrarı ve barışı açısından önemlidir."  dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.