Hava Durumu

Bakan Kurum'dan Bursa'yı da ilgilendiren termik santral açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatılmıştır" dedi. Bakan Kurum ayrıca Bursa Orhaneli Termik santraline geçici faaliyet belgesi verildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kurum'dan Bursa'yı da ilgilendiren termik santral açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre Kanunu'nu gereği 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bakan Kurum, incelenen 7 termik santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verildiğini, 3 santralin ise gerekli çevre izinlerini aldığını aktardı.

Kurum, Soma Termik Santralinin 4 ünitesinin çalışmasına kış boyunca izin verileceğini, kapatılan termik santrallerin yönetimlerinin ise gerekli çevresel yatırımları tamamlamadıkları sürece faaliyete geçmelerine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Kurum konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçici faaliyet belgesi verdiğimiz santraller Bursa Orhaneli, Muğla Yatağan, Kahramanmaraş Afşin B ve Ankara Çayırhan termik santralleridir. Mevzuat gereğince 6 ay içerisinde çevre izin ve lisans belgesi için Bakanlığımıza başvuru yapmak durumundalar. Muğla Kemerköy, Muğla Yeniköy ve Çanakkale 18 Mart Çan Termik Santralleri çevre mevzuatı kapsamında çevre izinlerini almışlardır."

Bakan Dönmez: Enerjide sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirler alındı

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez, enerjide sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Bakan Dönmez, kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücünün 1883 megavat olduğunu belirterek, "Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.