Hava Durumu

Bakan Tunç duyurdu: Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı!

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebebiyet veren bir kazaya karışan Cihantimur Tok, annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan olayda firari Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Bakan Tunç, kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok'un ABD'de yakalandığını duyurdu. Bakan Tunç gece yarısı yaptığı açıklamada Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Boston’da tutuklandığını açıkladı. Öte yandan Aci ailesi gelişme sonrası "Yüreğimizde bir yük vardı, artık kalktı" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 08:44
Kaynak: DHA
Bakan Tunç duyurdu: Eylem Tok ve oğlu ABD'de tutuklandı!

İstanbul Eyüpsultan'da ölümlü kazaya karışan oğlunu ABD'ye kaçıran Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok yakalandı. Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazada Eylem Tok ve oğlu kırmızı bültenle aranıyordu. Haberi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Tunç'un paylaşımı şu şekilde:

"ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır.

Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz."

TUTUKLANDILAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

"YÜREĞİMİZDE BİR YÜK VARDI, ARTIK KALKTI"

Haber sonrası canlı yayınına katılan Oğuz Murat Aci'nin ailesi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a teşekkür etti. Baba Özer Aci şunları ifade etti:

"Tutuklanacaklar, yargılanacaklar. Tek değiliz yalnız değiliz sizler varsınız. Acımızı acısı olarak paylaşan birçok insan var. Haberi alınca sevindik, yüreğimize su serpildi yani ağladık gözyaşı döktük. Ben her an her dakika takipteydim takibe de devam ediyordum. Yüreğimizde bir yük vardı, artık kalktı."

FİRAR SONRASI YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T. C.'nin seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpması sonucunda Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmiş, birden fazla kişi yaralanmıştı. Kaza sonrasında ehliyetsiz sürücü T.C., annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a gittikleri tespit edilen anne Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan yakalama kararı çıkarmıştı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına gönderdi. Bu talep kabul edilerek yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.