Hava Durumu

Bursa'da da hissedilen Kütahya depremini günler öncesinden işaret etmişti! Şener Üşümezsoy...

Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 12.59'da 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Bu önemli gelişme sonrası, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un günler öncesinden, Simav Fayı'nın hala enerji barındırdığını ve 6.5–6.8 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade ettiği sözleri yeniden gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2025 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2025 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da da hissedilen Kütahya depremini günler öncesinden işaret etmişti! Şener Üşümezsoy...

Kütahya'nın Simav ilçesinde, saat 12.59'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin derinliği 8.46 km olarak kaydedildi.

Deprem, İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi.

Deprem, bölgede yeniden bir tedirginlik yaratırken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un günler öncesinden yaptığı uyarı, bu yaşanan depremle beraber yeniden gündem oldu.

Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Simav Fayı ile ilgili uyarı yapmıştı.

Üşümezsoy, Simav Fayı'nın hala enerji barındırdığını ve 6.5–6.8 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.