Hava Durumu

Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Afgan uyruklu şüpheli tutuklandı

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen Metin-Necla Büyükşen cinayetleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konya'da 3 yıl önce işlenen cinayet ile ilgili 4 gün önce Ankara'da gözaltına alınan Afganistan uyruklu çoban Abdulhamid Uzbek çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 23:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 23:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Afgan uyruklu şüpheli tutuklandı

Konya'da 3 yıl önce öldürülen Metin Büyükşen (55) ve eşi Nejla Büyükşen (54) cinayeti ile ilgili Ankara'da gözaltına alınan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının katil siz misiniz? Sorusuna Uzbek, 'Allah korusun. Benim çoluk çocuğum var' diye cevapladı.

Soruşturma ile ilgili daha öncede Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen, eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü. Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu.

Özel ekip dosya üzerinde ve mahallede yaptığı çalışmalar sonucu operasyon için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 25 şüpheliden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme! Afgan uyruklu şüpheli tutuklandı

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Olayı gerçekleştiren şüphelilerin peşine düşen jandarma ekipleri bir Afgan şüpheliyi geçtiğimiz Pazar gecesi Ankara'da gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere Konya'ya getirilen Abdulhamid Uzbek, 4 günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının katil siz misiniz? Sorusuna Uzbek, 'Allah korusun. Benim çoluk çocuğum var' diye cevapladı. İki gün öncede Büşra Büyükşen'ın jandarmaya çağrıldığı ve kar maskesi giydirilen şüpheliye teşhis etmeye çalıştığı öğrenildi.

Abdulhamid Uzbek 6 saat süren savcılık sorgusunu ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Uzbek, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetmiş, pencereden atlayıp kaçan kızları yaralanmıştı.

Aydınlatılamayan olaya ilişkin 13 Temmuz'da yeniden soruşturma başlatılmış, jandarma ekiplerince 25 şüpheli yakalanmıştı.
Sorgulama neticesinde, adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si "kasten öldürmeye azmettirme", 2'si de "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklanmış, geriye kalan 21 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.