Hava Durumu

CHP ön seçim kararını verdi! Bir aşama daha geçildi

CHP Parti Meclisi (PM), Cumhurbaşkanı adayını belirlemek amacıyla ön seçim tarihinin netleştirilmesi konusunda yetkiyi MYK'ya devretti. Yapılan oylamada karar, oy birliği sağlanarak kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2025 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2025 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP ön seçim kararını verdi! Bir aşama daha geçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, saat 12.30’da başladı ve yaklaşık beş saat sürdü.

Edinilen bilgilere göre, toplantının ana gündem maddelerinden biri "erken seçim" oldu. Parti Meclisi'nde, CHP’nin bir sonraki cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde, yaklaşık 1 milyon 600 bin parti üyesinin görüşünün alınacağı "ön seçim" yöntemi ele alındı.

OY BİRLİĞİ İLE ÖN SEÇİME...

Bu çerçevede, ön seçim sürecinin işleyişi, başvuru şartları ve uygulanacak yöntem detaylandırıldı. Parti Meclisi, ön seçim takviminin belirlenmesi konusunda karar alma yetkisini Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) devretti. Yapılan oylamada karar, oy birliği ile alındı.

DÜNKÜ TOPLANTI DA GÜNDEME GETİRİLDİ

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara'da yaptığı özel görüşmeye dair PM üyelerini bilgilendirdi.

Toplantıda, ön seçimin il ve ilçe merkezlerinde belirlenen alanlara sandık kurularak ve mühürlü pusulalar kullanılarak yapılması yöntemi üzerinde durulması bekleniyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.