Hava Durumu

Çorlu tren kazası davasında aileler salonu terk etti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında yaşanan tren kazasına ilişkin açılan davanın 10'uncu bugün görüldü. Ailelerin tepki göstererek salonu terk ettiği duruşma 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çorlu tren kazası davasında aileler salonu terk etti

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin öldüğü, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı 'tren kazası'na ilişkin açılan davanın 10’uncu duruşması bugün Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmaya   CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı.

Davada kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

'CAN ATALAY KATILSIN' TALEBİ

Duruşmada söz alan Avukat Evren İşler, "Dilekçemizde detaylı olarak yazmıştık, meslektaşımız Av. Can Atalay Silivri Cezaevinde tutuklu. Kendisi tutuklu, hükümlü değil. Avukatlık kanunu uyarınca kendisinin avukatlık yapmasının önünde bir engel yok. Burada olmamasından anlıyoruz ki zımnen reddettiniz. Hala SEGBİS'le bağlayabilirsiniz. Biz bu aşamada celseye ara verilmesini ve Av. Can Atalay'ın duruşmasına katılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme bu talebi oybirliğiyle reddetti.

AİLELER: MUHATABIMIZ SAVCILIKTIR

Katliamda yakınlarını kaybeden aileler, iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösterdi. Duruşmayı takip eden aileler "Muhatabımız savcılıktır" diyerek salonu terk etti.

Mahkeme, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına, faillerin tespiti için yürütülen soruşturmanın neticesinin beklenmesine, söz konusu soruşturmanın akıbetinin Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına, bir kısım vekillerinin Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusunda bulunulması taleplerinin reddine, duruşmanın 5 Ekim'e ertelenmesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.