Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevini ziyaret edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ankara'da cemevi ziyareti gerçekleştirecek. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hiçbir cemevini ziyaret etmedi. Biz bunu her şeyden bağımız olarak yepyeni bir sayfa olarak olumlu görüyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevini ziyaret edecek!

Geçen hafta Ankara'da cemevlerine saldırı yapıldı. Dün de İstanbul Kartal Cemevi Kartal Vakfı Başkanı darp edildi. Tüm bu yaşananların ardından Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, CNN Türk'e özel röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da bir cemevini ziyaret edeceğini duyurdu. Doğan, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili "Kapımızı açık, bu gelişmeyi çok önemli buluyoruz." dedi.

Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Selami Sarıtaş, dün akşam saatlerinde Kartal Cemevi'ndeki Muharrem Ayı programından döndüğü sırada, evinin önünde motosikletli kasklı iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar, daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay sonrası yüzünde darp sonucu morarma ve şişlikler olan Sarıtaş'ın, genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Emniyetin özel ekip kurarak olayı çok yönlü araştırdığı öğrenildi.

Sarıtaş'a saldırının ardından tepkiler de peş peşe geldi. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, CNN Türk yayınında cemevlerine yapılan peş peşe saldırılarla ilgili konuştu.

Saldırılara gelen tepkilere değinen Doğan, "Devletin en üst kademelerinde bunların son derece önemli. Zaten olağan şeyler... Sonuçta bizim ibadethanelerimiz cemevleriyle tüm devlet kademesi de bunları kabul ediyorsa bizim için önemli." dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİ ÖNEMLİ"

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar hiçbir cemevini ziyaret etmedi. Bu anlamda kendisinin Pazartesi günü Ankara'da bir cemevini ziyaret etmesi son derece önemli. Biz bunu her şeyden bağımız olarak yepyeni bir sayfa olarak olumlu görüyoruz. Devlet kademesinde hiçbir zaman haklar konunda kini, nefret olmaması gerekiyor. Bu anlamda önemli bir gelişme.

"BİZ ARTIK BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Son günlerde artan saldırılarla ilgili konuşan Doğan, "Türkiye kritik bir dönem yaşıyor. Yahudi mezarlarına da saldırılar olmuştu. Bunun anlamı da seçimlere yönelik bir kargaşa yatıyor. Alevi toplumu bu tür saldırılara alışkın... Biz artık bunları yaşamak istemiyoruz. Eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz. Bu da zaten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında verildi. Türkiye Cumhuriyeti de bu kararları uygulamak zorunda. Bizim devletten beklediğimiz tabii ki cemevlerini ziyaret etsinler ama bu ziyaretlerin yanında biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pazartesi günü Avrupa İnsan Hakları mahkemesi kararlarını da uygulayacağının müjdesini vermesini bekliyoruz. İnşallah böyle önemli bir gelişme de olur." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.