Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bir faşist dalgaya şahit olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçen haftalarda ana muhalefetin kışkırtmasıyla bir faşist dalgaya şahit olduk. Sanat dünyasını ve fenomenleri hedef alan zorbalık korkunç boyuta ulaştı. Yıllardır özgürlükten bahsedenler sırf kendilerine destek vermedi diye sanatçılarımızı, sporcularımızı ve gençlerimizi adeta linç ettiler." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2025 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2025 20:26
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bir faşist dalgaya şahit olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Uluslararası Yeditepe Bienali açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Artık geleneksel hale gelen Yeditepe Bienalimiz, 2 ay boyunca 15 ülkeden 263 sanatçının 215 eserine ev sahipliği yapacak. Bugün sadece bir kültür sanat etkinliğinin açılışını yapmıyoruz. Yeditepe Bienali bu coğrafyanın sanat iklimini günümüzün sanatıyla buluşturuyor. Bizim sanat anlayışımızda kibir ve gösteriş asla yoktur. Bizim sanat felsefemizde Hakk'ın kusursuz eserlerinin iz düşümü hakikat ışığının yansıması vardır. Bienal kapsamında 3 farklı mekanda sergilenen her bir eser geçmişle gelecek arasında bir köprü olacak. 3. Yeditepe Bienali'nin teması "gölge varsa ışık da vardır" oldu.

Bugün Türkiye denilince zihinlerde sadece siyasi sınırlarımız canlanmıyor. Türkiye'yi her alanda takip edilen konuma getirmeyi başardık. Her birikimi daha da güçlü bir şekilde geleceğe aktarmaya devam edeceğiz. Kuru taklitçilikten uzak duracağız. Taklit sadece aslını yüceltir. Geleneği olmayanın geleceği de olmaz. Mazisine sırtını dönenin bugünü de yarını da karanlıktır. Biz kökü mazide olan ati istiyoruz.

MUHALEFETE TEPKİ

Geçen haftalarda ana muhalefetin kışkırtmasıyla bir faşist dalgaya şahit olduk. Sanat dünyasını ve fenomenleri hedef alan zorbalık korkunç boyuta ulaştı. Yıllardır özgürlükten bahsedenler sırf kendilerine destek vermedi diye sanatçılarımızı, sporcularımızı ve gençlerimizi adeta linç ettiler. Öyle ki bu dayatmalardan bunalan birçok isim sosyal medya hesabını kapatmak zorunda kaldı. Sanatçıları fişlediler, sporcuları fişlediler, yerli ve milli markaları fişlediler. Boykot bahanesiyle ülkenin ekonomisine zarar vermeye çalıştılar. Bu ülkede 1940'larda nasıl bir korku ikliminin hüküm sürdüğünü bizlere birkaç hafta içinde örnekleriyle tekrar hatırlattılar. Kültür sanat erbabımız başta olmak üzere milletime şunu tekrar söylüyorum. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz özgürlüklerimizi kimse bu milletin elinden alamaz. Kimse bu ülkenin kültür sanat erbabına dayatmalarda bulunamaz. Sesi çok çıkanlar, bağıranlar, çağıranlar, sözün şehvetine kapılıp sağa sola tehdit savuranlar, kazın ayağının hiç de öyle olmadığını göreceklerdir. Ana muhalefetin hortlatmaya çalıştığı tek parti zihniyeti tarihe karışmıştır. O karanlık günleri geri getirmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.