Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müteahhide fırça!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’ projesinin temel atma programında projenin müteahhidine tepki göstererek ’proje 36 ayda biter’ diyen müteahhitti, "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müteahhide fırça!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. İstanbul'un Fethi'nin etkinliklerini bu yıl Atatürk Havalimanı'nda yapacaklarını açıkladı.

Erdoğan, projenin müteahhidine tepki göstererek ’36 ayda biter’ diyen müteahhitti, "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün Darülaceze'mizin hizmetlerini yeni bir boyuta taşıyacağına inandığım sosyal hizmet şehri projesinin temelini atmak için buradayız. Bu işler bizim işimiz.

Belediye başkanlığımda Kayışdağı'nda bir Darülaceze'nin temelini atmıştım, açılışını yapmıştım. Bir şeyi sormam lazım, İstanbul'un Belediye Başkanlığı'nı üstlenenlerin burada attıkları bir adım var mı? Yahu bir adım atın. Bir akmayan musluğu tamir etmekle biz hizmet ettik diyemezsiniz. Gelin bu ülkenin darda kalanına el uzatın. Biz de sizi alkışlayalım.

BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

Devletin imkanlarını milletimizin her kesimine özellikle desteğe ihtiyaç duyanların hizmetine sunuyoruz. Darülaceze'yi çok daha güçlü bir karaktere ve hak ettiği yere getirmeye noktasında önemli bir adım attık. Kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız. İnanarak söylüyorum ki... Darülaceze hayırseverlerin yardımlarıyla faaliyetlerini sürdüren bir yerdir. İnşallah Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri bu işin dünya üzerindeki tek örneği olacak. Eğer şu dünyayı tanıyorsam ülkemiz gibi başka bir ülke yok.

Batı tarzı bir güvenlik ve yaşam uğruna aileden başlayan medeniyetimizden ve köklerimizden bağımızı koparmayacağız.

Darülaceze hayırseverlerin yardımlarıyla faaliyetlerini sürdüren bir yerdir. İnşallah Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri bu işin dünya üzerindeki tek örneği olacak. Eğer şu dünyayı tanıyorsam ülkemiz gibi başka bir ülke yok.

KADINLARI EN İLERİ HAKLARA KAVUŞTURDUK

Kadınlarımızı Cumhuriyet tarihinin en ileri haklarına biz kavuşturduk. Huzurevlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmın iyi eğitimli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür. Medeniyet mirasımızdan taviz vermeden hedeflerimize ulaşacak vizyonlarımızı genişleteceğiz.

EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR

Eğitim önce ailede başlar. Daha da ileri gidiyorum, anne karnında başlar. Okul tek başına bunu yapamaz. Köklerimiz ile bağlarımızı koparmayacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprüden yürüyerek dünyanın en ilerideki ülkeri arasındaki yerimizi alacağız.

Bu sene Fetih şenliklerimizi inşallah Atatürk Havalimanı'nda yapacağız. İstanbul'a yakışır şenlikleri inşallah hep birlikte yapacağız. Hazır mısınız? Muhteşem bir Fetih şenliğimi öyle yapalım ki, Cennet Mekan Fatih Han'a layık olalım.

SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİ 100 MİLYAR LİRA SINIRINA GETİRDİK

Bağışçılar, sağlıklı ve yatağa bağlı sakinler, koruma altındaki çocuklardan oluşan 1000'e yakın sakiniyle hizmet verecektir., Hükümete geldiğimizde yılda 2 milyar lira olan sosyal yardım bütçesini 100 milyar lira sınırına getirdik.

Bir araya geldiğimiz Darülaceze Sosyal Hizmet şehri hayırlı olsun. İnsanlara hayrı dokunan kişinin büyüklüğünü ortaya koyacağız. Bu projeye faydası dokunan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ederim.

NE DİYOR BU YA? SEN NASIL FATİH TORUNUSUN?

Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun. Ne yapıyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci) 36 aydan 30 aya indi. Ne diyor bu ya? Bu müteahhidi değiştirelim. Olmaz, olmaz. Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu, tanıdın mı? Süleymaniye Camii’ni ne kadar zamanda bitirdi? Hamza Bey ne kadar kadar zamanda bitirdi? Bir yılın altına düşürdü mü? Olmaz, şimdi 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki yıl bugünlerde bitireceksiniz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.