Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: "Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı, yakında duyuracağız..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yakında duyuracağız" diyerek açıkladı: Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması: "Ekonomi ekibimiz çalışmaları hazırladı, yakında duyuracağız..."

Yerel seçimlerin ardından ilk Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Külliye’de toplandı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Ramazan Bayramını da ruhuna uygun şekilde kırgınlıkları giderdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz bir kardeşlik şölenine dönüştürdük.

İdari izinle birlikte 9 güne çıkardığımız bayram tatili boyunca ciddi bir araç trafiği yaşandı. Hizmete aldığımız köprülerin ve otoyolarımızın trafiği ne kadar rahatlattığını görmüş olduk. Sadece Osmangazi Köprümüz'nden geçen araç sayısı 941 bini aştı. İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 213 bin yolcuya hizmet verildi. Antalya havalimanımızın pazar günü 2024'ün en yüksek rakamına ulaştı. YHT 1 milyon insanımız seyahat etti.

Bayramın 3. günü meydana gelen teleferik faciasıyla hepimiz sarsıldık.

"MUHALEFETİN SORUMLULARI KORUMA ÇABASI GÖZDEN KAÇMADI"

Kurtarma çalışmalarını büyük titizlikle sürdüren 2.200 personelin her birine teşekkür ediyorum. 174 kişinin tamamı kurtarıldı. Yaşanan olayla ilgili sorumluluğu olan kişiler yargılanıyor. 5 kişi tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol şartı verilmiştir. Muhalefetin sorumluları koruma çabası gözden kaçmadı.

Ana muhalefetin olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma çabası gözden kaçmadı. aynı vicdansızlık Beşiktaş'taki yangın faciasında da sergilendi. Hiç kimse siyası kimliğini öne sürerek sorumluları yargıdan kaçıramaz.

Hak,hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar, Beşiktaş'taki iş yerinde can verenler için hiçbir adım atmadılar.

Sorumluları kimse adaletten kaçıramaz. Hem Antalya hem Beşiktaş'taki faillerinin yargıya hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız. Benzer acıların tekrar yaşanmaması için tedbirlerimizi ve denetimlerimizi yoğunlaştıracağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarıma başsağlığı diliyorum.

YEREL SEÇİMLER

31 Mart mahalli idareler yerel seçim maratonunu suhuletle tamamladık. Bu başarı tablosunda hizmeti geçen kamu görevlilerini ve siyasi partilerini tebrik ediyorum. Göreve gelen belediye başkanlarına başarılar diliyorum. Yarınki grup toplantısında seçim sonuçlarını tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki 18. demokrasi bayramı olarak tarihimize geçmiştir. Seçimlerin ilk kazananı sandıktır.

"PARLAMANTER SİSTEME DÖNÜŞ KAPATILMIŞTIR"

Bugün 7. yıl dönümünü idrak ettiğimiz 16 Nisan halk oylamasıdır. Türkiye yaklaşık 200 yıllık bir tartışmaya noktayı koymuş cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminden vazgeçmemiştir.

Parlamanter sisteme geri dönüş tartışmaları milletimiz tarafından kapatılmıştır.

Seçim tarihi boyunca gidiş gelişler artık asıl meselelere son verilme sebebidir. Acil sorunlarımıza odaklanmamız gerekiyor. Kovid ile başlayan küresel ekonomik kriz hala devam ediyor. Üretim istihdam yatırım ve enflasyonu kontrol alma konusunda herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Türkiye olarak bu olumsuzlukların yansımalarını hissediyoruz. Bir taraftan bölgesel krizleri yönetirken diğer taraftan ekonomideki yol haritamıza sıkı sıkı bağlı kalıyoruz.

OVP'nin müsfet sonuçlarını görmeye başladık. Büyüme oranımızın yıl sonunda yüzde 4'e yaklaşacağına inanıyorum. Enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışı hedefliyoruz. Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik.

Orta Vadeli programın güçlendirilmesinde 3 temel önceliğimiz var;

-Kamuda tasarruf artışı,

-Yatırım önceliklendirilmesi,

-Yapısal reformları hızlandırmak,

İFTİRA İDDİASI!

Jet yakıtı konusunda Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.