Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçakta dikkat çeken ayrıntı

NATO liderler zirvesine katılmak için İspanya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçaktaki "Republic of Turkey" yazısının "Republic of Türkiye" olarak değiştirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçakta dikkat çeken ayrıntı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de düzenlenecek "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi"ne katılmak üzere "TC-TRK" uçağı ile İspanya'ya gitti.

ERDOĞAN VE HEYETİ İSPANYA'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ilgililer uğurladı. Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İspanya'ya gitti.

UÇAKTAKİ TÜRKİYE YAZISI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçaktaki "Republic of Turkey" yazısının "Republic of Türkiye" olarak değiştirildiği görüldü.

TURKEY İSMİ TÜRKİYE OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'nin talebinin ardından yabancı dillerde "Turkey" olarak kullanılan ülke adını "Türkiye" olarak değiştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Turkey" olarak anılan ifadenin artık "Türkiye" olarak kullanılacağını belirtmiş ve "Artık bütün yazışmalarımızda devletin bütün kurumları hep birlikte 'Turkey' diye bir ifade kullanmayacaklar tamamıyla Türkiye adını kullanacaklar." demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.