Hava Durumu

DEM Parti duyurdu: Öcalan'ın yeni mesajı okunacak

DEM Parti, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı 'Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı'nın yıl dönümü dolayısıyla sürece ilişkin yeni mesajın basın toplantısında paylaşılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2026 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2026 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
DEM Parti duyurdu: Öcalan'ın yeni mesajı okunacak

DEM Parti İmralı Heyeti ve Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın yıl dönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda Öcalan’ın sürece ilişkin yeni mesajının paylaşılması planlanıyor.

DEM Parti İmralı Heyeti, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol’dan oluşuyor. Heyet ile DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 27 Şubat Cuma günü Ankara’daki Yılmaz Güney Sahnesi’nde basın toplantısı gerçekleştirecek.

Toplantıda, Öcalan’ın çağrısının bir yıllık süreci değerlendirilecek ve son görüşmede dile getirdiği “ikinci aşama”ya ilişkin yorumlar paylaşılacak.

ÖCALAN, PKK’YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

27 Şubat 2025 tarihinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen DEM Parti heyeti, İmralı Adası’ndaki görüşmenin ardından Öcalan’ın mesajını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Öcalan, PKK’ya kongre düzenleyerek örgütü feshetme çağrısında bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısı, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu irade ve diğer siyasi partilerin bu çağrıya olumlu yaklaşımıyla oluşan ortamda, silah bırakma çağrısını yapıyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.