Hava Durumu

Destici: PKK ile mücadele zaferle sonuçlandırıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın silah bırakma ve fesih kararına ilişkin olarak, “Türkiye, terör örgütüne karşı yılmaz bir mücadele verdi. Bu mücadele de zaferle sonuçlandırıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2025 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2025 16:22
Kaynak: DHA
Destici: PKK ile mücadele zaferle sonuçlandırıldı

Destici, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, PKK'nın fesih kararını şöyle değerlendirdi:

"40 yıldan fazla bir süredir hain, kanlı ve dünyanın her noktasında her ülkesinde suç sayılan her türlü melaneti işlemiş bir terör örgütüyle mücadele edildi. Türkiye, terör örgütüne karşı yılmaz bir mücadele verdi ve bu mücadele de zaferle sonuçlandırıldı. Bu zafer, mücadele yoluyla elde edilmiştir. Türkiye sınırları içerisinde terörist kalmamıştır. Ya Suriye'nin kuzeyine gitmişlerdir, ya Irak'ın kuzeyine kaçmışlardır ya da Avrupa'da soluk almışlardır. Terör örgütü gelinen noktada bir mecburiyet hasılıyla silahları bıraktığını ve kendini fesih ettiğini açıklamak zorunda kalmıştır.

"Topyekün silah bırakmıyor"

Terör örgütü PKK silah bırakacak ve kendini fesih edecek fakat bu karar terör örgütünün diğer uzantıları olan; KCK, PYD, YPG unsurlarını kapsamıyor. Dolayısıyla terör örgütü topyekun silah bırakmıyor. Bu gerçeği görmemezlikten gelemeyiz. Örgüt silahlı mücadelenin geldiği çıkmazı görerek devletimiz karşısında, Türkiye sınırları içinde diz çökmüş, siyasal alanda ise pozisyon almaya çalışmaktadır. Bu dönüşüm bir çözüm değil, bize göre örgütün stratejik bir manevrasıdır. Bölücü zihniyetin meşrulaşması, milletimizin birliği ve ülkemizin bütünlüğü için büyük bir tehdittir. ‘Demokratik çözüm’ adı altında dayatılmaya çalışılan şey Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerinden vazgeçmiştir. Yani siyasi ve etnik bölücülüktür. Şunu da biliyoruz ki siyasi ve etnik bölücülük silahlı mücadeleden daha tehlikeli sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakabilir. Buna karşı da elbette ki devletimiz tedbirli olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz terörle mücadelede geride bıraktığı 50 yıla yaklaşan tecrübeyle aynı komplolarla bir kez daha karşılaşmamak için dikkatli ve tedbirli olmak mecburiyetindedir."

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.