Hava Durumu

DMM, 'müebbet hapis cezası alan bir mahkum' ile ilgili iddiayı yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı.' iddiasını yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2025 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2025 22:47
Kaynak: AA
DMM, 'müebbet hapis cezası alan bir mahkum' ile ilgili iddiayı yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı.' iddiasına açıklık getirdi.

DMM sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, ”Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı’na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı” iddiası doğru değildir. Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiştir

.AÇIK CEZAEVİNE GEÇİŞ ŞARTLARI

Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 89. Maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmeliğin 16/1 ve 16/2. Maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. İlgili hükümlünün açık ceza infaz kurumuna geçişi, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmüş ve açık ceza infaz kurumuna geçişi yapılmıştır. Hükümlünün mektup yazdığı için açık cezaevine alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.