Hava Durumu

Elitaş'tan 'Aynur Doğan' açıklaması: PKK propagandası yapan birisi

TBMM Genel Kurul’da Aynur Doğan konserinin AK Parti’li belediye kararı tartışıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK'ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerine HDP sıralarından tepki yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elitaş'tan 'Aynur Doğan' açıklaması: PKK propagandası yapan birisi

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Kocaeli Derince Belediyesi’nin Aynur Doğan konserini yasaklamasını TBMM gündemine getirdi. TBMM Genel Kurul’da Aynur Doğan konserinin AK Parti’li belediye kararı ile iptali tartışıldı.

AK Parti'li Elitaş, Doğan konseri için yer tahsis edilmesi istendiğini, uygun görüldüğünü ancak sözleşmede yazan 4 bin 800 TL'nin yatırılmadığı için iptal edildiğini söyledi.

Elitaş, “Sanki Kürtçe söyleyen birisinin, Kürtçe konuşmasının ve Kürt düşmanlığının bir unsuru olarak ifade etmeyi haksızlık olarak ifade etmek istiyorum, doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK'ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” dedi.

Bu sözlere HDP sıraları, “Hedef gösteriyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.