Hava Durumu
mobmenu

Son Dakika

    Erdoğan'dan Almanya'da kritik temaslar! 'Derhal ateşkes sağlanmalı'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini belirtti.

    Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 19:55
    Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 19:55
    Kaynak: Haber Merkezi
    Erdoğan'dan Almanya'da kritik temaslar! 'Derhal ateşkes sağlanmalı'

    Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında gittiği Almanya’nın başkenti Berlin’e ulaştı.' denildi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günü birlik resmi ziyaret kapsamında geldiği Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

    İŞTE ELE ALINAN KONULAR

    İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarının artık sonlandırılması gerektiğini ve insan hakları ihlallerine karşı tüm dünyadan gelecek tepkinin önemli olduğunu ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini belirtti.

    İki lider, iki devletli yapının kalıcı barışın tek çözümü olduğu konusunda aynı fikirde olduklarını ifade ederek bölgede ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı.

    Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Milletvekilleri Oğuz Üçüncü ile Meryem Göka, Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç hazır bulundu.

    Kaynak: Haber Merkezi

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.