Hava Durumu

Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde Alevilerle buluşacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edeceğini, Erdoğan'ın ziyaretine davet edilen çok sayıda Alevi inanç önderinin teklifi reddettiğini yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'nde Alevilerle buluşacak

Saymaz haberine göre,  Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın cemevinde olacağını doğruladı. Ali Ayyıldız, bu organizasyonu AKP MKYK üyesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olan Arif Ali Özzeybek'in gerçekleştirdiğini söyledi. Dün akşam Özzeybek'in makamı tarafından arandığını belirten Ayyıldız, görüşmede Cumhurbaşkanının ziyarete geleceğinin kendisine bildirildiğini anlattı.

Özzeybek'in yürüttüğü bu organizasyon kapsamında Erdoğan, Hz.Hüseyin ve arkadaşlatının Kerbela'da katledilmelerinin anısını tutulan muharrem ayının 10. günü olan yarın Alevi inanç önderleriyle beraber orucunu açacak. Bu buluşma için hem Ankara'dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi. Gelecek olanların yol ve konaklama masrafları İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Çok sayıda Alevi inanç önderinin katılma teklifini reddettiği öğrenildi. Bu buluşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl civarındaki ilk cemevi ziyareti olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.