Hava Durumu

Erdoğan KKTC'den ilan etti: Bundan sonra da böyle devam ettireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Afganistan'da bölgede yeni bir dönem var. NATO, ABD ve bunun yanında Türkiye." dedi. Erdoğan, gelen bir soru üzerine ise "Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türk'ü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2021 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2021 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan KKTC'den ilan etti: Bundan sonra da böyle devam ettireceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazı'nı Lefkoşa'da kıldı. Namaz sonrası Erdoğan, "Artık güney kuzey, böyle bir derdin içinde olmayacağız. Bundan sonra Kıbrıs Türk'ü çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum.

Sorunsuz bir dönem, insanlığın yaşamı boyunca olmamıştır, olmayacaktır. Bu sorunlar karşısında çözümlerimiz de olacak.

'KABİL HAVALİMANI'NIN GÜVENLİĞİ'

Afganistan'da bölgede yeni bir dönem var. NATO, ABD ve bunun yanında Türkiye. Şu anda ABD çekilme kararını verdi. Kabil havaalanı 20 yıldır işletiliyor bundan sonra da işletilmesini istediler. Olumlu bakıyoruz. Tabi ABD'ye bazı şartlarımız var. Bu şartlar diplomatik ilişkilerde ABD yanımızda olacak, lojistik imkanlarını bizim için seferber edecek. Bir diğeri de süreç içerisinde ciddi mali sıkıntılar olacak. Bu konuda gerekli desteği Türkiye'ye verecek. Bunlar olursa Kabil havaalanının işletmesini ele almayı düşünüyoruz.

Artık kuzey güney demek istemiyoruz. Kıbrıs Türk'ü demek istiyoruz.

Oğuzhan Asıltürk'ü Kıbrıs kafilemize katalım dedik. Bu davetleri yaparken birlik beraberliği sağlayarak bir arada olalım dedik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.